top of page

Biografie

Biografie Agnes van Laar

 

Sopraan Agnes van Laar treedt veelvuldig op als vocaal solist. Zo was ze live vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ te horen op NPO Radio 4 (werken van Monteverdi en Gesualdo) o.l.v. Klaas Stok. Ook soleerde Agnes met Florilegium Musicum (Bach-Oster-Oratorium), met het Gelders Orkest o.l.v. Joop Schets (Mendelssohn-Elias), met Consensus Vocalis en het Parnassus Ensemble o.l.v. Klaas Stok (o.a. Bach-Magnificat), met het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Geert- Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen (Bach-Magnificat), met The Northern Consort (o.a. Bach- Gloria in excelsis Deo), met het Luthers Bach Ensemble (o.a. Bach- Matthäus Passion) en het Orkest van het Oosten ( o.a. Bach- Matthäus Passion) o.l.v. Béni Csillag.

Als ensemble-zanger zong Agnes bij Vox Luminis o.l.v. Lionel Munier, bij de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato en bij Bach Collegium Japan o.l.v. Masaaki Suzuki.

Agnes wordt ook gevraagd voor later repertoire. Zo nam ze op het Grachtenfestival in Amsterdam, in een voorstelling met hoogtepunten uit de operageschiedenis, de rol van de Gravin (Mozart, Le Nozze) en van Frau Reich (Nicolai, Falstaff) op zich.

Agnes sloot haar beide Masters Oude Muziek aan zowel het Conservatorium van Amsterdam als aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag cum laude af. Haar docenten tijdens haar Masters waren Xenia Meijer, Rita Dams, Peter Kooij, Pascal Bertin en Francesca Aspromonte. Agnes behaalde haar Bachelor Klassiek Zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium.

 

Agnes ontving masterclasses van o.a. Margreet Honig, Ira Siff, Charlotte Margiono, Nico van der Meel, Ann Murray en Paul Triepels (ademcoach). Op het gebied van opera werd zij gecoacht door Floris Visser, Elsina Jansen en David Prins.

bottom of page